Consulting is een brede term voor het inhuren van iemands tijd en specifieke expertise ten einde uw eigen doelstellingen op een betere, snellere en efficiëntere manier te bereiken.

Een goede consultant is in staat een onduidelijk gedefinieerde vraag te vertalen in een concrete onderzoeksvraag en die vervolgens ook te beantwoorden. Meestal resulteert het werk van een consultant in een adviesrapport. U bent vrij om de adviezen al dan niet uit te voeren.

Bij DICOS zijn we er van overtuigd dat alleen voortdurende bijscholing kan bijdragen tot het volgen van de snel wijzigende markt en de steeds evoluerende technieken die zo kenmerkend zijn voor de hedendaagse zakenwereld.
Aangezien het up-to-date blijven en dagelijks bijleren van nieuwe zaken een tijdrovende en kostelijke zaak is, is de nood aan gespecialiseerde diensten voor specifieke doelen onontbeerlijk in een snel veranderende omgeving.

Onze consultants verlenen u bijtijdse, accurate informatie en begeleiding zodat u in uw onderneming slaagt. Onze expertise spitst zich toe op 4 domeinen.

Communicatie

Vindt u het moeilijk een bepaalde boodschap over te brengen? Weet u niet goed hoe u hierbij uw klanten en prospecten moet onderscheiden? Voelt uw publiek zich aangesproken en wordt u dit voldoende gewaar in uw zakencijfer?
Hoe gaat u om met belangrijke emails tussen al die spam? Heeft u ook nooit genoeg tijd tussen telefoontjes en andere onderbrekingen?
En wat met de consistentie van uw publiciteit, uw briefpapier, uw website? Stralen ze hetzelfde imago uit?
En zijn al uw medewerkers ook doordrongen van dezelfde visie over hoe u met de buitenwereld wil communiceren?

Dank zij onze expertise in communicatie, (direct) marketing, CRM en PRM kunnen wij u helpen uw uitgaande en inkomende communicatie te organiseren zodat u op een efficiënte, beheerbare manier de duidelijke boodschap kan uitdragen die uw bedrijf ten goede komt.

Informatica

Computers en IT-services zijn niet meer weg te denken uit uw bedrijfsomgeving. Het aanbod en de mogelijkheden zijn echter zo groot dat het bijna onmogelijk wordt nog een voortdurende klare kijk op de juiste oplossing voor uw situatie te hebben.

Als onafhankelijke consultant kunnen wij u ondersteunen bij het opzetten of uitbouwen van de juiste infrastructuur voor uw firma. Of het nu gaat om hard- of software oplossingen, netwerken, Internet of Intranet, database systemen of specifieke applicaties, DICOS heeft een jarenlange ervaring met systemen die aan de hoogste normen voldoen, maar die ook rekening houden met uw noden en uw budget.

Project management

Elke situatie of probleem is uniek en toch kan een gestructureerde aanpak ertoe leiden dat u keer op keer er in slaagt die problemen te overkomen.
Het geheim zit hem in een grondig en objectief inzicht van waar u voor staat, gevolgd door een gefaseerd stappenplan naar de oplossing.

Door gebruik te maken van wereldwijd erkende technieken kunnen wij u bijstaan in het analyseren van uw situatie en in het formuleren en opvolgen van de gepaste stappen naar succes.

Procesoptimalisatie

U bent de expert in uw vakgebied. U kent uw producten of diensten door en door. Maar u heeft al vastgesteld dat naarmate uw bedrijf groeit of evolueert u ook uw organisatie moet aanpassen aan gewijzigde omstandigheden? Dit is een belangrijk, maar tijdrovend leerproces dat vaak onderschat wordt.

Omdat u nu eenmaal geen expert in alles kan zijn, kunnen wij u helpen door de fase van vallen en opstaan in te korten en u op snelheid te brengen bij het verbeteren van de manier waarop u uw zaken organiseert. Of het nu gaat om verkoopsprocessen, administratieve processen of bedrijfsbeleid, DICOS biedt u de inzichten om uw firma zodanig in te richten dat u zich meer kan toeleggen op uw eigen expertise, waardoor uw vakkennis nog beter tot zijn recht komt.